Directions:
Read the following three texts. Answer the questions on each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on your ANSWER SHEET.
Text 1
Today there are three different kinds of New Yorkers: the people who act as if they were born here; the people who are here and wish to be elsewhere; and the collection of virtual New Yorkers all over the world, who wish they were hying in New York. These are the three States of mind and what they have in common are longing and illusion. In fact, it' s a city of dreamers.
What makes New York special? New Yorkers are convinced of its speciainess--but Toronto is more diverse, London is larger, Washington is more powerful. So why does New York think it' s the capital of the world?
People often explain the problems in European cities by citing inequality. But New York today is one of the most unequal cities in America. In 2010, 1 percent of New Yorkers earned 45 percent of its income. That works out to an average of $ 3.7 million a year for the city' s top 34,500 households. The average daily income of this group is greater than the average annual income of the city's bottom 10 percent.
So why would people still come to try their luck in this tough place? Is it opportunity or illu- sion that draws them?
They come because any newcomer can find a place in the hierarchy of New York. If you look at a New York City restaurant, for example, the cook might be French, the people washing dishes might be Mexican, the hostess might be Russian, the owner might be British. They arc not all equal. They earn different rates. But they work together to get food to hungry people.
What New York demonstrates is this: immigration works. The city can use its immigrants, even the illegal ones. Though they broke the law by illegally crossing the borders, the city' s econ- omy would be a shell of itself had they not, and it would collapse if they were deported. Attracted here by the founding myth of the city, each immigrant is seeking to escape from history, personal and political. For him, New York is the city of the second chance.
46. The writer mentions the three kinds of New Yorkers to stress that_______
A. they share the same longing B. they are in pursuit of dreams
C. they are proud of their birthplace D. they wish to live in another place
47. In the eyes of New Yorkers, their city is_______
A. powerful B. diverse C. special D. large
48. The figures in paragraph 3 are given to show that New York_______
A. favors the lucky B. favors tue locals C. is a city of inequality D. is a city of opportunities
49. People keep coming to New York because they can find jobs that_______
A. challenge them B. suit them well C. pay them well D. raise their status
50. It is hnplied in the text that New York is_______
A. a tolerant city B. a wealthy city C. a mythical city D. a historical city
译文:
当今有三种不同类型的纽约人:第一种表现得好像他们生来就在纽约;第二种虽然在纽约却希望生活在别处;第三种是来自世界各地的一群希望生活在纽约的虚拟纽约人。这是三种不同的心态,其共同点是憧憬和幻想。事实上,这是一座梦想家的城市。
是什么使得纽约与众不同?纽约人确信纽约是独一无二的—但是多伦多更加多元化,伦敦更大,华盛顿更有权势。那么,为什么纽约认为自己是世界之都呢?人们常常说欧洲的城市问题是不平等。但是当今的纽约是美国最不平等的城市之一。2010年,l%的纽约人的收入占到全纽约的45%。这意味着这个城市最有钱的34,500个家庭的平均年收入是370万美元。这个群体平均日收入要多于这个城市最贫穷的l0%的人的平均年收入。那么,为什么仍然有人愿意到这样一个不平等的地方来碰运气呢?吸引他们来到这里的是机会还是幻觉?他们来到这里是因为任何新来者都可以在纽约的不同层级中找到自己的位置。例如,你随便看一家纽约的饭店,他们的厨师可能是法国人,洗盘子的可能是墨西哥人,女服务员可能是俄罗斯人,店主人可能是英国人。他们并不完全平等。他们赚得不同的收入。但是他们一起工作把食物提供给饥饿的人们。纽约向我们展示的是:移民很有用。这座城市利用它的移民,甚至非法移民。虽然他们非法跨越边境破坏了法律,但是如果他们不那样做,这座城市的经济将只是一个空壳,如果把他们驱逐出境,这座城市的经济也会崩溃。被这座城市的传说所吸引,每个移民都想到这里来寻求一种对过去、个人以及政治生活的解脱。对于这样的移民来说,纽约是给了他第二次生命的城市。
答案解析:
46.B【精析】主旨题。根据第一段内容可知,当今有三种不同类型的纽约人:第一种表现得好像他们生来就在纽约;第二种虽然在纽约却希望生活在别处;第三种是来自全世界的一群希望生活在纽约的虚拟的纽约人。这是三种不同的心态,其共同点是憧憬和幻想。事实上,这是一座梦想家的城市。故选B.
47.C 【精析】细节题。根据第二段第一、二句话:什么使得纽约与众不同?纽约人确信纽约是独一无二的。故选C.
48.C【精析】细节题。根据第三段第二句话:但是当今的纽约是美国最不平等的城市之一。故选C.
49.B【精析】细节题。根据第五段第一句话:他们来到这里是因为任何新来者都可以在纽约的不同层级中找到自己的位置。故选B.
50.A【精析】推断题。根据最后一段可知,纽约吸纳了各种移民者(不论是否合法)来促进自己城市的经济发展。由此可以推知,纽约是一个宽容的城市,故选A.