帖子主题: 职称英语QQ群作业交流讨论入口  

论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-17 13:56:04
2016年8月17日职称英语qq群—作业及参考答案
  For them moderation is ______ vital importance.
  A.against
  B.below
  C.on
  D.of
  【正确答案】 D
  【答案解析】 本句中is后面应该是表语部分,四个选项中只有of合适,of importance=important,of vital importance=very,very important.
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-18 18:24:24
2016年8月18日职称英语qq群—作业及参考答案
  According ______ some Greek writers on medical history,the outbreak of 412 B.C. was of influenza.
  A.at
  B.to
  C.in
  D.from
  【正确答案】 B
  【答案解析】 四个选项中、只有to可以与according连用,意为“根据,按照”。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-19 17:13:20
2016年8月19日职称英语qq群—作业及参考答案
  Walking,swimming,skating are among the sports that one can enjoy and safely participate ______ throughout life.
  A.with
  B.from
  C.in
  D.on
  【正确答案】 C
  【答案解析】 四个选项中只有in可与participate连用,意为“参加”,in的宾语是引导定语从句的关系代词that.
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-22 10:17:36
2016年8月22日职称英语qq群—作业及参考答案
  Music is an expression of emotion and imagination. Music frees the soul. It soothes the body and spirit. It relaxes. It energizes. It calms. It motivates. Music is fun and interesting, educational and beautiful. It helps us remember who we are and from where we came. Imagine a world with no music. Trying to erase music from our minds is nearly impossible. What can you do to preserve the music which influences you.
  Music frees our soul and relaxes our _____________.
  A.music history museum
  B.enjoy music
  C.body and spirit
  D.create and perform music
  【正确答案】 C
  【答案解析】 由关键词music frees our soul可定位至文章第一段第二句和三句话。音乐使我们放松身心。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-24 19:29:59
2016年8月23日职称英语qq群—作业及参考答案
  The index of the countries uses data on incomes, health, unemployment, climate, political stability, job security gender equality as well as what the magazine calls “freedom, family and community life”。
  Job security is the least important measure of life quality.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not Mentioned
  【正确答案】 C
  【答案解析】 题干说的是:工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。文章第三段提到了工作稳定(job security),但是没有说工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-24 19:30:19
2016年8月24日职称英语qq群—作业及参考答案
  He has also included symbols to show which ions are nutrients, and which are common in soil or water. ________.
  A.There have been many attempts to redesign the periodic table since Dmitri Mendeleev drew it up in 1871.
  B.And the size of element‘s symbol reflects how much of it is found in the Earth’s crust.
  C.Railsback has still ordered the elements according to the number of protons they have.
  D.Raisback has listed some elements more than once.
  【正确答案】 B
  【答案解析】 空格前的这句话是围绕symbol符号来讲述的;选项B也是符号,即:元素符号的大小反映出它在地壳中被发现的量。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-25 17:13:40
2016年8月25日职称英语qq群—作业及参考答案
  A few weeks ago, a friend of Smile Groups gifted me £100 to do good deeds with. ______ They have warmed my heart, but none so much as the gift I was able to give just an hour ago.
  A.She spoke to her mother and her mother asked the shop assistant how much it cost.
  B.It just so happened that the bookshelves were next to the toy section.
  C.I thought of my own daughter left at home at that time.
  D.Since then I have used the money and have helped some strangers, generally raising a lot of smiles.
  【正确答案】 D
  【答案解析】 答案选D.空格前句讲到微笑小组给了我100英镑的公益基金,根据主述位逻辑思维,接下来应该继续讲述此100英镑的去向。再根据空格后面讲到“他们温暖了我的心,但是这些温暖都远远不如我刚刚一个小时前给予的多”,由此可以推断,空格处大概讲述了作者拿这笔经费做过了一些公益活动、善事,由此可以看出,D项符合此处要求。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-29 16:20:44
2016年8月29日职称英语qq群—作业及参考答案
  According ______ some Greek writers on medical history,the outbreak of 412 B.C. was of influenza.
  A.at
  B.to
  C.in
  D.from
  【正确答案】 B
  【答案解析】 四个选项中、只有to可以与according连用,意为“根据,按照”。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-07 16:56:01
2016830日职称英语qq群—作业及参考答案
  Lack of sleep can affect everything from our emotions to how well we focus on tasks like driving. It can affect sports performance increase our chances of getting sick and may be linked to weight gain in some people. Youve probably noticed how much running around little kids do — and how soundly they sleep. Take a tip from a toddler and get at least 60 minutes of exercise a day. Physical activity can decrease stress and help people feel more relaxed. Just don’t work out too close to bedtime because exercise can wake you up before it slows you down.
  Lack of sleep can increase our chances of ___________.
  A.feel more relaxed
  B.waking up in middle night
  C.getting sick
  D.Watch TV and surf online
  【正确答案】 C
  【答案解析】 由关键词lack of sleep可定位至文章前段。一段提到缺乏睡眠会增加人们生病的几率,所以C为标准答案。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-07 16:57:33
2016831日职称英语qq群—作业及参考答案
  The students have had only mild symptoms and none have been hospitalized, he said. Some of the students have already ______ .
  A.recovered
  B.discovered
  C.been recovered
  D.been discovered
  【正确答案】 A
  【答案解析】 前面一句说道学生们只有轻微的症状,且没有一个住院。根据上面的意思,这里应该是:一些学生以及恢复了健康。
recover 是“恢复”的意思,而discover是发现的意思,因此排除B、D;又因为recover 这个动作与主语students 之间是主动关系因此选择A。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-07 17:00:25
201691日职称英语qq群—作业及参考答案
  After the show the crowd poured out of the theatre.
  A.streamed
  B.flowed
  C.flooded
  D.moved
  【正确答案】 A
  【答案解析】 划线词表示“注;倒;倾泻”,与streamed意思相近,故A是正确答案。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-08 09:34:09
201692日职称英语qq群—作业及参考答案
  He is a resolute man. Once he makes up his mind to do something, he won‘t give it up halfway.
  The word “resolute” means____.
  A.strong
  B.firm
  C.kind
  D.clever
  【正确答案】 B
  【答案解析】 通过后文的Once he makes up his mind to do something, he won‘t give it up halfway(一旦他下定决心做某事,他从来不会半途而废),我们可以猜测出,resolute应该是意志坚定的意思。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-08 09:35:16
2016年9月5日职称英语qq群—作业及参考答案
  Many beginning interviewers are afraid that they are forcing the other person to answer questions and have no right to inquire about his personal secrets. ________. Unless the person really hates being interviewed, he is delighted that somebody wants to interview him.
  A.This fear is almost 100 percent unnecessary.
  B.This doesn't necessarily mean that it will go well.
  C.Most men and women lead lives that are uninteresting.
  D.Both of you need time to get to know each other.
  【正确答案】 A
  【答案解析】 抓住关键词进行同义替换,也就是afraid,选项中this fear就是对这种担心的补充,这种担心是完全没有必要的,除非被采访者确实是讨厌别人问自己。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-08 09:35:51
2016年9月6日职称英语qq群-作业及参考答案
  Scientists have learned that the sense of pain is made up of both chemical and electrical signals. ________. Scientists also have learned that the nervous system sends two different kinds-of pain messages to the brain: one very fast, the other slow.
  A.It tells us not to use the injured part until it heals.
  B.These signals travel from nerve cells in the injured area, up the spinal cord (脊髓) to the brain, and back down again.
  C.The first message is the warning signal.
  D.The other message moves at a speed of only one meter a second.
  【正确答案】 B
  【答案解析】 第一句讲的是疼痛的感觉是由两种信号signals 组成的,所以紧接着就提到两种信号的传播路线。B项恰恰照应了首句意思。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-08 09:36:22
2016年9月7日职称英语qq群-作业及参考答案
  Jack consumes a pound of cheese a day.
  A.eats
  B.drinks
  C.buys
  D.produces
  【正确答案】 A
  【答案解析】 答案选A.句子的意思为:节课每天要吃一磅奶酪。eat意思为:吃:。因此答案为A.
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-08 09:37:06
2016年9月8日职称英语qq群-作业及参考答案
  Parents often decide on the basis of what their children want. Cathy, a mother told us, “My children have packed lunches, because they say they hate school dinners. I make 3 packed lunches every morning, so our kitchen is like a sandwich bar in the morning.” However, another mother, Susan made her choice based on the nutritious value of the food. She said, “My daughter always has school dinners. I think she probably gets healthier food by having a cooked lunch at school than she would if I made a few sandwiches.”
  Which of the following is TRUE according to the passage?
  A.Katz thinks chips are good for his kids.
  B.Susan‘s daughter likes eating sandwiches.
  C.Cathy may have at least three children.
  D.Jamie likes burgers and pizzas.
  【正确答案】 C
  【答案解析】 答案选C.细节查找并简单推断题。从本段,特别是I make 3 packed lunches every morning…可知Cathy有三个孩子在上学,有没有不上学的孩子不得而知,故选项C为最佳选项。其他三项均与原文意思不符。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-09 17:31:56
2016年9月9日职称英语qq群-作业及参考答案
  During these past few years I used Associated Content to try writing. I found writing for that site was not my cup of tea. However, my experience there was positive as I was rewarded with even more learning opportunities just by dipping my toes into the water. Through Associated Content I was introduced to the world of blogging. I decided to learn how to set up a blog myself. Now I‘m interested in blogging and continue to work as a writer.
  What is the author‘s purpose of using the site Associated Content?
  A.To write for the site Yahoo! Contributor Network.
  B.To know more about other writers.
  C.To have one of his articles published.

  D.To become a network writer.
  【正确答案】 D
  【答案解析】 答案选D.根据本段的I decided to learn how to set up a blog myself. Now I‘m interested in blogging and continue to work as a writer确定D答案。A选项是作者偶然获得的结果,并非刚开始写作时的目的,可排除;B选项不是作者的目的;C选项是作者两年前已经取得的成果,无需再定为自己目标。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-21 09:39:24
2016年9月21日职称英语qq群-作业及参考答案
  For more than ten years there has been a big rise in car crime than in most other types of crimes. An average of more than two cars a minute are broken into or stolen in the UK. Car crime accounts for almost a third of all reported offenses(进攻)with no signs that the trend is slowing down.
  The main idea of this paragraph is __________.
  A.Safe Parking
  B.Increase in Car Theft
  C.Opportunities for Non-professionals
  D.Anti-theft Organizations
  【正确答案】 B
  【答案解析】 第二段段首句的含义为“近十多年来,汽车犯罪比其它犯罪有一个大的增长。”而B句的含义为“汽车盗窃的上升”,此句义与该段段首句的含义吻合。因此,B是合适的选择。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-22 14:57:42
2016年9月22日职称英语qq群-作业及参考答案
  The typical person living alone is neither old nor lonely. ________. The majority of these people have chosen to live alone. They are responding to decreasing social pressure to get married and have a family.
  A.This is a dramatic change from the extended families of just a couple of generations ago.
  B.The growing number of women with good jobs has done much to increase the number of people living alone.
  C.There's more pressure to get married nowadays.
  D.In fact, a quarter of the 23 million single people in the U.S. are under the age of 35.
  【正确答案】 D
  【答案解析】 空格后句中出现代词“these people”,而空格前句出现的人是单数形式,因此判断空格处应该出现表意复数的人,从而与these people相呼应。而且空格前句提到了“年龄(old)”,所以判断D是答案,a quarter of the 23 million single people是复数名词,而且D中提到了年龄(35岁以下)。
论坛级别: 学员
学术等级: 兼职
发帖:294
经验:7
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-09-23 15:08:29
2016年9月23日职称英语qq群-作业及参考答案
  Ford's great strength was the manufacturing process——not invention. Long before he started a car company, he was a worker, known for picking up pieces of metal and wire and turning them into machines. He started putting cars together in 1891. Although it was by no means the first popular automobile, the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market.
  The main idea of this paragraph is __________.
  A.Ford's Opponents
  B.Ford's Great Talent
  C.Ford's Great Dream
  D.The Establishment of the Company
  【正确答案】 B
  【答案解析】 第一段的最后一句是这么说的:虽然T模型谈不上是第一种通用的汽车,但它向世界表明了Ford在把技术和市场结合在一起方面多么富有创造性。
快速回复主题

职称英语QQ群作业交流讨论入口


    您尚未登录,发表回复前请先登录,或者 注册
  Ctrl+Enter直接发表